Snurrekål-brunkål


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 kg Vitkål
1/2 kg Äpplen
Smör
Salt


Så här gör du:

(Skåne) 1. Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen i
matberedare eller skär den i små bitar. Skölj och dela äpplena. Ta
bort kärnorna och skär äpplena i bitar. 2. Smält lite fett i en
stekpanna och hetta upp måttligt. Vänd kålen, lite i taget, i fettet
tills den får en aning färg, den skall inte brynas. Lägg kålen
efterhand i en rymlig ugnssäker gryta på svag värme. Varva med
äpelbitar. Salta med ca 1 tsk. 3. Sätt lock på den fyllda grytan och
sätt in den i 150 C värme. 4. Låt grytan sköta sig själv i ugnen ett
par timmar. Laga gärna en stor sats, kålen går bra att frysa. Värm
kålen när den skall ätas, den blir bara godare för varje gång den
värms. Servera till skinka, revbensspjäll, julkorv.
Snurrekål-brunkål recept på  enkel och lättlagad mat.