Sniglar A'la provencale


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
SNIGLAR
24 Sniglar, burk (24st)
24 Snigelskal
VITLöKSSMöR
150 g Smör
2 msk Persilja, finhackad
1 tsk Pressad citron
1/2 tsk Salt
1 krm Peppar, vit, nymald
4 Vitlöksklyftor
TILLBEHöR
Bröd, vitt


Så här gör du:

1. Tvätta skalen och låt dem torka. Låt sniglarna rinna av. Sätt
ugnen på 275 grader. 2. Blanda samtliga ingredienser till
vitlökssmöret. 3. Lägg lite vitlökssmör i botten på var snäcka. Lägg
i en snigel och
fyll med resten av vitlökssmöret. 4. Gratinera 8-10 minuter eller
tills smöret börjar koka men ännu inte blivit brunt.

Dryck: Öl eller ett enkelt rödvin.

Man behöver inte använda skalen, det finns speciella snigelfat. Det är
viktigt att man äter denna rätt så varm som möjligt, då smakar det
bäst.
Sniglar A'la provencale recept på  enkel och lättlagad mat.