Snabbpaté med viltsmak Antal portioner 6 Portioner Ingredienser 400 g Blandfärs 1/2 Gul lök 75 g Rökt skinka 2 tsk Potatismjöl 1/2 tsk Krossade enbär 1/2 tsk Salt 2 Ägg 2 dl Kesella Så här gör du: Först skalar och finhackar Du löken. Därefter hackar Du den rökta skinkan. Så är det dags att blanda färsen med lök, skinka, mjöl, enbär, salt, ägg och kesella. Nu häller Du smeten i en smord form som passar att användas i en mikrovågsugn. Ställ mikron på full effekt och kör i 12 minuter. (Om mikron inte roterar får Du öppna ett par gånger under tiden och rotera formen för hand). Låt nu patén svalna. Servera sedan med vitt bröd och sallad. Du kan även göra en gräddfilsås smaksatt med krossade enbär och hackad ättiksgurka. (Tänk bara på att den bör stå och dra i minst 30 minuter i kylskåpet).