Snabbpaté med viltsmak


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
400 g Blandfärs
1/2 Gul lök
75 g Rökt skinka
2 tsk Potatismjöl
1/2 tsk Krossade enbär
1/2 tsk Salt
2 Ägg
2 dl Kesella


Så här gör du:

Först skalar och finhackar Du löken. Därefter hackar Du den rökta
skinkan. Så är det dags att blanda färsen med lök, skinka, mjöl,
enbär, salt, ägg och kesella. Nu häller Du smeten i en smord form som
passar att användas i en mikrovågsugn. Ställ mikron på full effekt
och kör i 12 minuter. (Om mikron inte roterar får Du öppna ett par
gånger under tiden och rotera formen för hand). Låt nu patén svalna.
Servera sedan med vitt bröd och sallad. Du kan även göra en
gräddfilsås smaksatt med krossade enbär och hackad ättiksgurka. (Tänk
bara på att den bör stå och dra i minst 30 minuter i kylskåpet).
Snabbpaté med viltsmak recept på  enkel och lättlagad mat.