Snabblagad paté


Antal portioner 16 Skivor

Ingredienser
500 g Nötfärs
1 1/2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar, grovmalen
1 msk Mejram
2 msk Potatismjöl
1 Stor gul lök
150 g Rökt skinka
200 g Bredbar leverpastej
2 Ägg
1 dl Creme fraiche
2 msk Madeira
2 dl Grovhackade gröna oliver


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Blanda samman färs, salt, peppar, smulad mejram
och potatismjöl. Skala och finhacka löken. Skär skinkan i tärningar.
Blanda färsen med lök, pastej, ägg, creme fraiche och madeira. Arbeta
färsen smidig. Vänd till sist ner den rökta skinkan och oliverna.
Häll smeten i en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter. Grädda i
nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills köttermometern
visar 75°.

Det blir ca 16 skivor av en sån här sats.

Servera patén kall med cumberlandsås, bröd och sallad.
Snabblagad paté recept på  enkel och lättlagad mat.