Smulans fullkornsbröd


Antal portioner 2 Bröd

Ingredienser
4 1/2 dl Grahamsmjöl
2 dl 4-korns kross
1 dl Hasselnötter; grovhackade
1 dl Solroskärnor; naturella
1 dl Linfrö
2 tsk Bakpulver
2 1/2 tsk Bikarbonat
1/2 dl Äppelmos
1/2 dl Fikon; finhackade
4 1/2 dl Vetemjöl
1 l Vatten; ELLER
1 l Naturell yoghurt
1 tsk Salt; om man vill


Så här gör du:

Bland de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äppelmos och vatten
eller yoghurt. Blanda smeten väl och häll upp den i välsmorda 1
1/2-liters formar. Grädda längst ner i ugnen i 200°, 60 minuter. Låt
brödet svalna under bakduk, på galler. Det är godast att äta redan
samma dag men du kan mycket väl frysa in det.
Smulans fullkornsbröd recept på  enkel och lättlagad mat.