Smörgåstårta med räkor


Antal portioner 9 Bitar

Ingredienser
27 skiva Formbröd
1 burk Lätt tonfisk i vatten
250 g Havsmixpinnar med krabbsmak
8 stor Ägg; hårdkokta
1 Purjolök; det vita
2 msk Hackad persilja
2 msk Hackad dill
200 g Mjuk räkost
1 dl Matlagningsyoghurt
l dl Lättmajonäs
1 krm Cayennepeppar
3 tsk Citronpeppar
3 krm Salt
750 g Räkor med skal
- Garnering --------------
Citron, rädisor, gurka
Salladsblad och dill
(ev några skivor rökt lax)


Så här gör du:

Koka äggen i 9 min och låt dem kallna. Skär alla ägg i äggskärare och ta
2 hela plus topp och botten från resten av äggen. Spara de fina skivorna, med plastfilm över, till garnering. Häll av det mesta vattnet
från tonfisk
Tina och hacka krabbpinnarna. Blanda med äggen, finhackad purjolök,
persilja, dill, räkost, youghurt, majonäs, pepparsorter och salt.
Kör helst allt i matberedare/mixer eller mosa med gaffel.
Smaka av noga med kryddor.
Kantskär brödet (som gärna kan vara av det lite sportigare slaget,
mörkare med lite fullkorn i, så du får raka kanter.
Lägg 9 bröd till en fyrkant på stort fat eller bricka.
Bred på 1/3 fyllning. Nytt lager bröd och 1/3 fyllning. Sista lagret
bröd och resten fyllning, som du kanske får blanda upp med lite mer majonäs för att kunna täcka runt kanterna. Stick ner några tandpetare och slå in i plastfolie. Gärna över natten. Tina resten av räkorna.
Lägg äggskivor och räkor på diagonalen och strössla lite dill över.
Skär rädisor och gurka i skivor och garnera kanten. Lägg gärna salladsblad med resten gurka och rädisor runt om eller i en skål
bredvid.
Skär bort allt skal från citronen och skär tunna skivor som du delar i
bitar. Lägg dem här och där på tårtan som blir extra fin om du virar
några tunna skivor rökt lax som rosor på toppen. Täck åter med folie
och ställ kallt några timmar. Servera med cider eller vitt vin.
Smörgåstårta med räkor recept på  enkel och lättlagad mat.