Smördegskrustader


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
4 Frysta smördegsplattor
3 msk Smör
4 msk Vetemjöl
2 dl Mellangrädde
2 dl Vatten plus
1/2 Svampbuljongtärning
1 l Färska kantareller
Gräslök
1 Ägg till pensling.


Så här gör du:

Kavla ut smördegsplattorna så du kan ta ut två kvadrater på varje
platta. Markera försiktigt en cirkel med ett glas mitt på varje
degplatta. Pensla kanterna runt cirkelns botten med uppvispat ägg.
Grädda plattorna i mitten av ugnen i cirka 10 min i 225°. Smält smör
i en kastrull och fräs den grovhackade svampen så att den blir mjuk.
Strö över mjöl och späd med buljong och grädde. Rör hela tiden tills
stuvningen tjocknat. Fyll krustaderna med den varma stuvningen precis
före servering och garnera med gräslök. Servera krustaderna som
förrätt.
Smördegskrustader recept på  enkel och lättlagad mat.