Smördegsinbakad Västerbottenost med rödbetor


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
8 Färska rödbetor
Grovt salt
4 Bitar Västerbottenost á 50 g
2 Plattor fryst smördeg
1 Ägg till pensling
1 Frisésallad
Vinegrettsås


Så här gör du:

Lägg ett lager grovsalt i botten på en utnssäker form och placera de
renskrubbade rödbetorna ovanpå. Baka dem i 200 grader ca 45 min eller
tills de känns mjuka. Skala och skär i tunna skivor.
Dela smördegsplattorna och kavla ut dem till 4 tunna fyrkanter. Lägg
dem över ostbitarna och vik in ordentligt så osten inte kan rinna ut.
Pensla och grädda på bakpappersklädd plåt i 200 grader tills paketen
fått fin färg, ca 15 min.
fördela salladen på 4 tallrikar och lägg rödbetsskivorna som en blomma
över. Droppa på lite vinägrett och placera smördegspaketen på toppe.
Servera genast Det är viktigt att paketen är nygräddade och varma.
Smördegsinbakad Västerbottenost med rödbetor recept på  enkel och lättlagad mat.