Smördegsinbakad sommarlök


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
1 Smödegsrulle à 180 g
200 g Sommarlök eller purjolök
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 tsk Mjöl
1/2 dl Hackade färksa kryddor; tex
-basilika eller dragon
Salt
Peppar
1 dl Ost; riven
TILL PENSLING
Ägg


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper. Tina och rulla ut
smördegen på den.

Rensa löken och skiva den. Koka upp grädden i en tjockbottnad
kastrull och lägg i löken. Låt den sjuda i 10-15 minuter. Red den med
mjölet utrört i lite väska och låt koka ihop till en tjock stuvning.
Krydda och blanda i de färska kryddorna. Låt stuvningen svalna lite
och rör ner osten. Fördela stuvningen mitt på smördegen och nyp ihop
den i skarven. Pensla med uppvispat ägg, speciellt i skarven så att
den håller tätt.

Grädda ca 30 minuter tills smördegen fått fin färg. Skär den i skivor
och servera.
Smördegsinbakad sommarlök recept på  enkel och lättlagad mat.