Smördegsinbakad kycklingfilé


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Större eller
8 Mindre kycklingfiléer
4 Djupfr smördegsplattor
Ägg till pensling
Marinad:
1 dl Madeira
1 msk Finhackad gul lök
1 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1/2 tsk Timjan
1 Smulat lagerblad
Ugn 225 grader
Sås:
1 dl Madeira
2 dl Buljong (tärning
1/2 msk Arrowrot (eller potmjöl)


Så här gör du:

Blanda marinaden av alla ingredienserna, gärna i en kraftig plastpåse.
Lägg i fileérna och lägg påsen i kylskåpet ca 12 timmar. Vänd den ett
par gånger
Dela de tinade smördegsplattorna i 2 delar. Kavla dem till dubbel
storlek. Lägg en filé på varje platta och vik till ett paket. Lägg
dem på en plåt med skarven nedåt. (Hit går rätten att förbereda)
Pensla paketen med ägg och grädda ca 35-40 min i mitten av ugnen.
Servera genast med såsen och en härlig sallad.
Såsen gör du genom att blanda alla ingredienserna i en kastrull och
sjuda upp under vispning. Smaka av och servera.
Smördegsinbakad kycklingfilé recept på  enkel och lättlagad mat.