Små potatispajer


Antal portioner 8 Småpajer

Ingredienser
PAJDEG
1 dl Vetemjöl
1/2 dl Grahamsmjöl
50 g Flytande margarin
1 msk Vatten; iskallt, ev mer
FYLLNING
250 g Potatis; kokt
2 msk Basilika eller persilja;
-finhackad
2 msk Gräslök: finhackad
1 Ägg
120 g Kesella Gourmet
1 dl Mellanmjölk
1 msk Ljus fransk senap; osötad
Örtsalt
Peppar
30 g Mager ost; riven
1 tsk Margarin; till formarna


Så här gör du:

Mosa ihop mjölet och margarinet till en grynig massa. Tillsätt
vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in den och låt vila
kallt i en timme.
Tryck ut degen mycket tunt i lättsmorda aluminiumformar. Nagga med en
gaffel. Ställ kallt en stund och förgrädda sedan i 200° några
minuter. Låt formarna svalna.
Skiva potatisen och lägg i formarna. Strö över de hackade kryddorna.
Rör ihop ägg, kesella, mjölk, senap, salt och peppar och fördela i
formarna. Strö över osten och grädda pajerna färdiga i 10-15 minuter
eller tills fyllningen har stannat och ytan har fått lite färg.

VV-info: 1/2 B, 1 /2 P, 1 MF och ca 35 BK per portion (beräknat av
Annica eftersom tidningens uppgifter inte stämde)
Små potatispajer recept på  enkel och lättlagad mat.