Skogsvampfyllda viltrullader med cidersås och varma lingo


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
560 g Vilt (älg, rådjur, ren) el
-nötfransyska eller innanlår
- i 8 skivor
Bacon; 8 skivor
200 g Blandsvamp
1 Gul lök; stor
2 msk Ströbröd
1 msk Fransk senap
1 Äggula
2 dl Köttbuljong
2 dl Äppelcider; torr
Salt, peppar
Smör el margarin till stekn-
-ing
SÅSEN
1 Gul lök
1/2 Syrligt äpple
2 1/2 msk Vetemjöl
1 dl Grädde
2 msk Smör
Äppelcidervinäger
Salt och peppar
TILL SERVERINGEN
2 dl Frusna lingon
4 msk Strösocker
Matolja 1-2 tb
Säsongens grönsaker


Så här gör du:

Banka ut köttet till tunna skivor. Skär bacon i små tärningar och
stek i en torr, het panna. Låt rinna av på hushållspapper. Hacka
löken fint och skär svampen i små bitar. Fräs löken i smör i en
stekpanna tillsammans med svampen. Blanda svamp och lökfräset med
bacon och tillsätt äggula, ströbröd och senap. Smaka av med salt och
peppar. Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop. Fäst med
tandpetare. Bryn rulladerna i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg
över dem i en traktörpanna och koka ur stekpannan med lite vatten.
Sila skyn och häll över köttet. Slå över buljong och cider. Brässera
under lock tills köttet känns mört, beroende på köttets kvalitet.
Såsen: Hacka löken och tärna äpplet. Fräs i smöret i en kastrull.
Pudra över mjölet och rör om. Späd med skyn från rulladerna. Vispa
tills såsen är hel slät och låt såsen sjuda ca 5 min. Sila såsen och
tillsätt grädden. Låt sjuda upp igen. Smaka av med äppelvinäger, salt
och peppar. Såsen ska ha en fin äppelbrytning. Till servering: Hetta
upp olja i en stekpanna och häll i de frusna lingonen. Strö över 4
msk strösocker och rör om. Servera rulladerna med såsen, kokt potatis
(gärna mandel), säsongens grönsaker och de varma lingonen.
Skogsvampfyllda viltrullader med cidersås och varma lingo recept på  enkel och lättlagad mat.