Skånsk köttfärslimpa


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Fläskfärs
1 1/2 tsk Salt
1/2 tsk Svartpeppar; knappt
2 msk Potatismjöl
1 Ägg
1 dl Mjölk
2 Potatis; kokta, kalla
10 Katrimplommon; kärnfria


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°. Smörj ett ugnsfast fat eller en liten långpanna.
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt potatismjöl och ägg. Späd
med mjölken. Riv den kokta kalla potatisen på ett rivjärn och skär
katrinplommonen i små bitar. Blanda ner i färsen. Forma färsen till
en slät längd och lägg den på fatet eller i långpannan. Stek i ugn
50-60 minuter. Servera kokt potatis och brysselkål till.
Skånsk köttfärslimpa recept på  enkel och lättlagad mat.