Skinka med varma grönsaker och ostsås


Antal portioner 4 Personer

Ingredienser
300 g Burkskinka; utan fett
Frysta grönsaker eller
-färska lättkokta, tex
-morot, broccoli, blomkål
-och purjolöksbitar
OSTSÅS
4 dl Lättmjölk
4 tsk Vetemjöl
4 tsk Bordsmargarin
50 g Mager ost; riven, gärna lite
-lagrad
Salt
Peppar
Persilja


Så här gör du:

Koka grönsakerna enligt anvisningarna eller helt lätt skurna i bitar i
lättsaltat vatten. Koka dem knappt mjuka så att de behåller spänsten
och inte blir mosiga. Blanda mjöl och matfett och vispa ner i den
kokande mjölken. Sjud på svag värme under vispning några minuter.
Smaksätt med salt och peppar och rör ner den rivna osten. Skiva upp
skinkan och lägg på ett serveringsfat. Lägg på de avrunna varma
grönsakerna, häll ostsåsen över och strö på lite finhackad persilja.

VV-info: 1 MF, 3P, G, ca 50 BK per portion
Skinka med varma grönsaker och ostsås recept på  enkel och lättlagad mat.