Sitges bästa fisksoppa


Antal portioner 1 Servings

Ingredienser
1 tsk Saffran
Margarin
1 Finhackad gul lök, stor
1 Pressad vitlöksklyfta
4 Selleristjälkar, finskurna
8 dl Fiskbuljong
1 burk Krossade tomater
2 dl Torrt vitt vin
1 Knippe persilja
1 Knippe dill
1/2 kg Torskfile, cirka
1 burk Musslor (150 g)
150 g Räkor, ev 200 g
Salt
Vitpeppar


Så här gör du:

Fräs saffran i margarin. Tillsätt lök, vitlök och selleristjälkar.
Låt allt fräsa ca 5 min. Salta och peppra. Slå på fiskbuljong,
krossade tomater och vitt vin. Låt småkoka ca 5 min.

Skölj torskfiléerna. Tag bort alla ben och skär filéerna i små bitar,
lägg ner dem i fiskbuljongen och sjud tills fisken är vit och fast.
Lägg i musslor, räkor, hackad dill och hackad persilja. Värm upp
soppan. Den får ej koka.

Tillagningstid cirka 30 min. Receptet ur "Fisk för Fest" av Brita
Ripa.
Sitges bästa fisksoppa recept på  enkel och lättlagad mat.