Senapspanerad pannbiff med klyftpotatis


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
FÄRS
400 g Blandfärs
1 Ägg
1 dl Kaffegrädde
Salt
Örtpeppar
2 msk Margarin
PANERING
2 msk Fransk senap
1 Ägg
2 msk Skorpmjöl; ev något mer
2 msk Vetemjöl
Matfett; till stekning
KLYFTPOTATIS
4 medel Potatis
2 msk Olja; eller matfett
1 Purjolök
2 msk Kapris
3 msk Syltlök
Salt
Örtpeppar
GARNERING
Tomat; i klyftor
Persilja


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 60 minuter.

Sätt ugnen på 175°. Blanda färsen och forma biffar. Blanda senap, ägg
och skorpmjöl till en smet. Doppa biffarna i vetemjöl och bred ut
lite av paneringen på var sida. Fräs biffarna ljusbruna på var sida i
lite matfett och lägg upp dem på ett eldfast fat.
Skala och klyfta potatisarna. Hetta upp matfett. Lägg i potatisen
och låt den bli mjuk endast på svag värme utan att ta för mycket
färg. Strimla purjolöken till stavar och lägg i dem de sista fem
minuterna. Tillsätt kapris, syltlök och smaka av med salt och
örtpeppar.
Ställ in biffarna i ugnen tills de känns fördiga, ca 10 minuter.
Servera med tomatklyftor och persilja.
Senapspanerad pannbiff med klyftpotatis recept på  enkel och lättlagad mat.