Selleribiffar med champinjonstuvning


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Selleriskiva; ca 1/2-1 cm
-tjocka, lättkokta
320 g Nötfärs
2 msk Potatismjöl
10 Cm purjolök; finskuren
Salt
Peppar
1 dl Vatten
1 tsk Flytande margarin
CHAMPINJONSTUVNING
200 g Champinjoner; frysta eller
-färska
1 tsk Flytande margarin
1 msk Matlagningsmjöl
1 dl Lättmjölk
2 tsk Soja; ev något mindre
Salt
Peppar


Så här gör du:

Blanda ihop nötfärs, potatismjöl, purjolök, salt och peppar samt
vatten till en fin smet. Forma biffar. Stek dessa på båda sidor i
margarin i en fettsnål panna.
Lägg selleriskivorna i en så liten ugnsfast form som möjligt. Placera
biffarna ovanpå.
Putsa och skiva champinjonerna. Lägg dem i en fettsnål panna eller
kastrull och låt nästan all vätskan dunsta bort på svag värme. Blanda
ner margarinet och pudra mjölet över. Rör om och späd med mjölken.
Koka upp och låt koka några minuter. Smaksätt med soja, salt och
peppar. Fördela champinjonerna över biffarna.
Sätt in formen i 200-225° i 5-10 minuter. Servera med 125 g kokt
potatis eller 1 1/2 dl kokt ris eller kokt pasta per portion.

VV-info: 1/4 MF, 2 P, 1 B och ca 30 BK per portion.
Selleribiffar med champinjonstuvning recept på  enkel och lättlagad mat.