Scrambled eggs


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
7 ägg
1 1/2 dl Mjölk
1/2 tsk Salt
1 1/2 msk Margarin
1 burk Vita bönor i tomatsås
1 nypa Svartpeppar


Så här gör du:

Vispa ihop äggen lätt. Tillsätt mjölk eller grädde och salt. Smält
matfettet i en kastrull. Häll i äggsmeten och låt den långsamt stelna
på svag värme. En fin äggröra skall ha mjuk, krämig, något kornig
konsistens. För att resultatet skall bli bra är det viktigt att äggen
vispas mycket lätt och att äggröran lagas på svag värme. Tid: 10-15
minuter. Rör hela tiden försiktigt i botten med en träsked. Se till
att värmen inte är för stark, då kan äggröran bli grynig. Stek sedan
en ljus brödskiva på båda sidor med en klick smör. Servera brödskivan
på en tallrik, lägg äggröran uppepå, krydda med lite svartpeppar.
Häll över vita bönor. Eventuellt kan man även ha lite korv till.
Scrambled eggs recept på  enkel och lättlagad mat.