Schweizisk varm osttårta


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
DEG
100 g Parmesanost
4 dl Vetemjöl
200 g Smör eller margarin
1 tsk Paprikapulver
FYLLNING
250 g Emmenthaler (ev. bra Grevé)
2 dl Torrt vitt vin
1 msk Konjak
1 tsk Paprikapulver
Salt och vitpeppar
2 tsk Maizena- eller potatismjöl


Så här gör du:

Riv osten och mät upp alla ingredienserna till degen direkt på
bakbordet och arbeta hastigt samman till en jämn deg. Låt den vila på
sval plats ett par timmar eller till den blir lätthanterlig. Kavla ut
den till två bottnar. Nagga och grädda i 225 grader i c:a 10 minuter
eller tills de blivit gyllenbruna.

Riv osten till fyllningen. Smält den i en kastrull med vinet och
konjaken på svag värme. Rör hela tiden. Smaka av med paprika, salt
och vitpeppar. Rör ut mjölet i vatten eller vin. Slå redningen i
ostblandningen och låt den få ett uppkok. Använder du Maizenamjöl tar
det lite längre tid. Bred ostkrämen mellan bottnarna. Garnera tårtan
med skivade pimentofyllda oliver och paprikaringar. Servera tårtan
varm och nygjord.
Schweizisk varm osttårta recept på  enkel och lättlagad mat.