Schweizisk schnitzel


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
100 g Färsk skinka; 1 skiva/port
10 g Rökt skinka: strimlad
10 g Mager ost; i tunn skiva
1 Krm salt
1/2 Krm svartpeppar
1 tsk Grahamsmjöl
1 tsk Margarin


Så här gör du:

Lägg skinkskivan på en bräda. Lägg skinksstrimlorna och ostskivan på
ena halvan av köttskivan. Vänd den andra halvan över till den
"dubbelbiff". Fäst med tandpetare.
Blanda salt, peppar och mjöl. Strö blandningen på båda sidor av
köttet och klappa in det.
Fräs margarinet i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i köttet
och stek det ca 2 minuter per sida tills ytan har fått fin färg och
köttet är genomstekt.
Servera med kokt pressad potatis, 50-100 g ärter, några melonklyftor
och rädisor.

VV-info: 1 1/2 gul, 1 f-gul och 1/8 röd för biffen, 1 gul för
potatisen och 1/4-1/2 gul för ärterna.
Schweizisk schnitzel recept på  enkel och lättlagad mat.