Rubussylt (hallon och björnbärssylt)


Antal portioner 10 * 100g bär

Ingredienser
1/2 kg Hallon
1/2 kg Björnbär
2 msk Pressad citron
7 1/2 dl Socker
Konserveringsmedel; om man
-vill


Så här gör du:

Rensa bären och skörlj dem ordentligt. Torka dem. Varva bär,
citronsaft och socker i en kastrull, låt stå 1-2 timmar och safta
sig. Koka upp på svag värme, rör försiktigt så att sockret löser sig.
Koka sakta i 10 minuter och skumma väl. Ta bort kastrullen från
värmen och rör i ev konserveringsmedel. Slå upp sylten på rena
burkar. Förvara dem svalt.

Om man inte vill använda konserveringsmedel är det ett bra tips att
frysa sylten i mindre förpackningar så blir den inte dålig!
Rubussylt (hallon och björnbärssylt) recept på  enkel och lättlagad mat.