Örtomelett med räkor i matlagningsyoghurt


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
1 Ägg
1 msk Vatten
Salt
Peppar
1/2 tsk Flytande margarin
Färska örter; finhackade,
-efter tillgång
Rödlök
Purjolök
Solrosskott
2 msk Matlagningsyoghurt
60 g Skalade räkor


Så här gör du:

Vispa ihop ägg, vatten, lite salt och peppar. Hetta upp en liten
teflonpanna (portionspanna). Droppa i margarinet och slå i smeten.
Stäng av plattan och låt omeletten stanna. För över den på en varm
tallrik. Strö kryddgrönt och lök över och toppa med räkorna,
grovhackade och blandade med matlagningsyoghurt och citron- och/eller
vitlökspeppar.

VV-info: 1 1/2 gul, 1/2 f-gul och 1/4 röd per portion

Servera eventuellt med 2 skivor (50 g) mjukt bröd och 1 tsk
lättmargarin per portion.

VV-info: lägg då till 1 gul och 1/2 f-gul
Örtomelett med räkor i matlagningsyoghurt recept på  enkel och lättlagad mat.