Örtmarinerad vitlök


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
55 Vitlöksklyftor
1 dl Balsamvinäger
1 dl Timjan (färsk)
1 dl Basilika (färsk)
1/2 dl Rosmarin (färsk)
1 1/2 dl Olivolja
1 tsk Salt


Så här gör du:

Kommentar till ingredienserna: 55 vitlöksklyftor är 50-60 st
Balsamvinäger kan ersättas med mild vitvinsvinäger Örtkryddorna kan
även vara torkade; isf 1 1/2 ts av timjan resp basilika, 1 tsk
rosmarin.

Koka vitlöksklyftorna 1-2 min. Spola dem i kallt vatten och skala.
Lägg klyftorna i en glasburk, slå på vinägern, sätt på lock och ställ
i kyl 3 dygn. Koka vitlöken i vinägern 2 min. Häll bort vinägern och
låt vitlökarna rinna av. Hacka örterna och blanda med olivolja och
salt. Lägg tillbaka klyftorna i burken och häll över oljan. Låt stå i
sval minst 10 dagar.
Örtmarinerad vitlök recept på  enkel och lättlagad mat.