Örtkryddad paté


Antal portioner 1 Paté

Ingredienser
400 g Mager skink-, fläsk- eller
-blandfärs
60 g Rökt skinka
1/2 Gul lök
1/2 dl Persilja; finhackad, ev det
-dubbla
1 Vitlöksklyta; krossad
2 msk Potatismjöl
1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 tsk Franska örter; ev det dubbla
2 Ägg
200 g Kesella
1 msk Soja
1 tsk Flytande margarin; till
-formen


Så här gör du:

Finhacka löken och skinkan. Blanda färs, lök, skinka, persilja och
allt utom sojan till en jämn smet. Häll smeten i en lättsmord form
(typ brödform för ugnen, glas- eller keramikform för mikron). Pensla
med soja. Grädda i 200° i 35-40 minuter eller i mikrovågnsugn på full
effekt i 10-12 minuter.

VV-info: Om patén delas i 8 portioner ger den 2 P och ca 25 BK per
portion, delas den på 12 personer ger den 1 1/3 P och ca 15 BK per
portion.
Örtkryddad paté recept på  enkel och lättlagad mat.