Örtkryddad fiskgratäng


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Spätta; eller torsk
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 msk Olja
200 g Krossade tomater
1/2 tsk Salt
Peppar; efter smak
1/2 tsk Oregano
1/2 tsk Basilika
VIT SÅS
2 dl Mjölk
1 1/2 tsk Betemjöl
1/2 Fiskbuljongtärning
1 dl Mager ost; riven, till
-gratinering


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Lägg den färska eller tinade fisken i en ugnsfast
form. Strö över saltet och lite nymalen peppar. Skala och hacka lök
och vitlök. Fräs ett par minuter i oljan och tillsätt tomaterna.
Tillsätt örtkryddorna och låt röran puttra cirka 10 minuter.
Vispa ihop den kalla mjölken med mjölet. Koka upp tillsammans med
buljongtärningen och låt puttra några minuter. Lägg tomatröran över
fisken och fördela såsen jämnt över. Strö över riven ost. Grädda i ca
25 minuter. Servera med kokt ris eller pressad potatis och en sallad.

VV-tips; Använd lättmjölk till såsen och använd 90 g riven mager ost
till gratineringen. Servera 125 g pressad potatis eller 1 1/2 dl kokt
ris till. En portion ger då 2 P, 1 B, 3/4 MF, 1/4 dl mjölk och ca 12
Örtkryddad fiskgratäng recept på  enkel och lättlagad mat.