Örtfylld spätta med saffransris


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
150 g Spättafilé; 2 st per portion
1 msk Krämig färskost naturell,15%
1 msk Färska örter; finhackade,
-tex persilja, dill
1/2 tsk Torkad dragon
1 msk Rödlök; finhackad, ev det
-dubbla
2 tsk Ströbröd
Salt
Peppar
1 tsk Flytande margarin; eller
-olja
1 1/2 dl Kokt ris; kokt i buljong
-med lite saffran
Brytbönor; förvällda
Citron; eller lime


Så här gör du:

Rör ihop ost, fint hackade örter och hackad rödlök. Fördela röran på
fiskfiléerna. Vik dem dubbla och fäst med tandpetare. Blanda ströbröd
med salt och peppar och strö över fisken. Stek i margarin eller olja
i en fettsnål form eller bakpappersklädd ugnsfast form. Vänd
försiktigt en gång under stekningen. (Jag antar att det är i ugnen,
och då brukar 175-200°, 15-20 minuter vara lagom, min anm.)
Servera med det kokta riset, bönorna, lite extra rödlök och
grönsallad.

VV-info: 2 2/3 gula, 1 f-gul och 1/4 röd per portion
Örtfylld spätta med saffransris recept på  enkel och lättlagad mat.