Örtbaguette


Antal portioner 3 Längder

Ingredienser
3 dl Vatten; 37°
50 g Jäst
1 tsk Salt
1 paket Frysta proven■alkryddor; à
-ca 35 g
1 dl Vetekli
6 dl Vetemjöl special; ev något
-mer


Så här gör du:

Häll ljummet vatten i en degbunke och smula ner jästen. Tillsätt de
övriga ingredienserna och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa till
dubbel storlek, ca 35 minuter.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den smidig.
Dela degen i delar och rulla ut till smala längder. Låt bröden jäsa
ca 20 minuter.
Skär några skåror i brödet. Grädda i ca 15 minuter.

Tips: Använd gärna andra örter som till exempel basilika och oregano,
persilja och gräslök.
Örtbaguette recept på  enkel och lättlagad mat.