Rårörd Jordgubbssaft


Antal portioner 4 Liter

Ingredienser
6 l Jordgubbar
3 l Kokt kallt vatten
60 g Vinsyra
1 kg Strösocker per liter saft
3 Kryddmått natriumbensoat


Så här gör du:

Rensa och skölj bären väl. Mosa eller skiva dem i en rymlig bunke. Lös
vinsyran i vattnet och häll detta över bären. Täck över bunken och
låt stå kallt i minst 24 timmar.

Slå upp bären i en silduk och låt det självrinna. Mät saften och
tillsätt sockret. Rör tills sockret är löst. Skumma väl. Ta lite av
saften och lös konserveringsmedlet i den.

Tillsätt resten av saften.

Tappa upp på väl rengjorda flaskor. Fyll flaskorna ända upp. Korka
igen och förvara svalt.
Rårörd Jordgubbssaft recept på  enkel och lättlagad mat.