Rostbiff från Örtagård


Antal portioner 10 Portioner

Ingredienser
1 1/2 kg Rostbiff eller innanlår
1 1/2 tsk Salt
1 tsk Grovmalen svartpeppar
LAG
1 l Vatten
1/2 dl Salt
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor: pressade
1/2 msk Svartpeppar, grovmalen
3 msk Torkade örtkryddor: tex
-timjan, rosmarin och dragon
1 Knippe persilja


Så här gör du:

Sätt ugnen på 125°. Gnid in köttet med salt och peppar. Lägg köttet i
en ugnssäker form. Stick in en stektermometer så att spetsen kommer
mitt i köttet. Stek köttet i nedre delen av ugnen till termometern
visar 60°, ca 1 1/2 timme. Koka upp vattnet till örtalagen. Lägg i
resten av ingredienserna. Låt lagen kallna. Lägg i den stekta
rostbiffen och låt den ligga i 4-5 timmar. Skär upp rostbiffen i
tunna skivor.

Servera med potatissallad eller kokt potatis, grönsallad och gräddfil
smaksatt med hackade örtkryddor som gräslök, dill, basilika eller
dragon.
Rostbiff från Örtagård recept på  enkel och lättlagad mat.