Risgratäng med spenat


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
4 dl Ris; långkorningt
1 paket Bladspenat; fryst 200 g
3 msk Gräslök
150 g Ost; riven lagrad
4 Ägg
4 dl Mjölk
1 tsk Italiensk salladskrydda
1/2 nypa Peppar


Så här gör du:

Koka riset enligt instruktion på förpackningen. Tina spenaten, låt den
rinna av och hacka den grovt. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda det
torra riset med spenat, finskuren gräslök, hälften av osten och bred
ut det i en lätt smord ugnssäker form. Vispa samman ägg mjölk
salladskrydda och peppar och häll blandningen över riset. Strö över
resten av osten och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.

Gratängen är god nygräddad men den kan också serveras kall. Passar
utmärkt till kallt kött men kan också serveras som ensamrätt. Riset
kan kokas ett par dagar i förväg om så önskas.
Risgratäng med spenat recept på  enkel och lättlagad mat.