Ris, äpple och russin dressing


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
KRYDDNING
2 tsk Salt
1 1/2 tsk Vitpeppar
1 tsk Vitlökspulver
1 tsk Senapspulver
1 tsk Malen cayennepeppar
1/2 tsk Svartpeppar
RISET
1/2 dl Vegetabilisk olja
2 3/8 dl Gul lök; hackad
2 3/8 dl Grön paprika; hackad
1 dl Pecannöt; torrostad
1 dl Russin
4 msk Osaltat smör
3 9/16 dl Ris; okokt
7 dl Kraftig buljong
4 3/4 dl Äpple; oskalad, tärnad


Så här gör du:

Blanda ihop kryddningen i en skål och sätt åt sidan. Ta en kastrull
som rymmer minst 2 l och hetta upp oljan tills den är riktigt het,
ungefär 2 minuter. Lägg i lök och paprika och låt fräsa i ca 2
minuter, rör då och då. Lägg i pecannötterna och fräs ytterligare 3
minuter. Lägg i russin och smör samtidigt och rör tills smöret har
smält. Låt puttra tills russinen svällt upp, ca 4 minuter. Häll i
riset och kryddblandningen och fräs tills det fått sin färg. Det tar
ett par minuter ungefär. Häll på buljongen, rör ordentligt i botten
på kastrullen. Häll i äpplena. Koka upp det hela, sänk värmen och
koka det hela i ca 5 minuter. Ta av kastrullen från värmen och ställ
den på ett underlägg, övertäckt, och låt den vara i ca 30 minuter
tills riset är färdigt och buljongen absorberad. Servera.
Ris, äpple och russin dressing recept på  enkel och lättlagad mat.