Röd eller grön pastadeg


Antal portioner 1 Deg

Ingredienser
500 g Fullkornsmjöl
GRÖN PASTA
250 g Spenat
Vatten
RÖD PASTA
4 msk Tomatpuré
Vatten


Så här gör du:

Nedan angivna mängder gäller till en deg.

Grön pasta: Koka spenaten i 1 1/2 dl vatten. Låt den rinna av och
pressa ut vattnet, som ska tas tillvara. Finfördela spenaten till en
puré. Öka på kokvattnet till 2 1/2 dl med vatten. Blanda med mjölet
och 50 g spenatpuré till en deg.

Röd pasta: Blanda tomatpurén med vatten så att det blir 3 dl vätska.
Blanda med mjölet och arbeta ihop till en deg.

Arbeta degen 10 minuter tills den är jämn och elastisk. Låt vila 30
minuter inslagen i plastfilm. Pastan kavlas ut tunt och får vila en
liten stund innan den kokas i ca 4 minuter i lättsaltat vatten.
Röd eller grön pastadeg recept på  enkel och lättlagad mat.