Rabarber- och jordgubbsgelé


Antal portioner 10 Deciliter

Ingredienser
250 g Rabarber; utan blad
1 l Jordgubbar
2 dl Vatten
11 dl Socker
1 tsk Citronsyra
1/2 Flaska Certo fruktpektin


Så här gör du:

Skölj och skala rabarbern. Skär den i bitar. Rensa och skölj
jordgubbarna. Lägg alltsammans i en kastrull. Blanda i vattnet och
låt koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Tryck bären lite
mot kanten. Häll i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Häll
tillbaka saften i kastrullen, rör ner sockret och citronsyran och låt
koka upp under omrörning. Rör ner fruktpektinet och låt koka livligt
i en minut. Skumma väl. Häll upp på varma, rena glas. Förvara kallt.
Rabarber- och jordgubbsgelé recept på  enkel och lättlagad mat.