Påskgodis


Antal portioner 1 Sats

Ingredienser
5 msk Vatten
5 msk Vetemjöl
2 msk Smör
500 g Mandelmassa
5 dl Florsocker
Florsocker, Karamellfärg
kakao, lite smält blockchokl
ev en bit mjuk nougat


Så här gör du:

Koka upp vatten, mjöl och smör. Vispa hela tiden tills smeten blir en
boll som släpper från kastrullens kant. Låt kallna. Riv mandelmassa
och lägg i matberedaren tillsammans med degbollen och florsocker. Kör
allt till en smet eller knåda ihop för hand till en smidig massa som
håller formen. Du kanske behöver ta i lite mer florsocker.
Dela upp i bitar och färga med olika karamellfärger. Cirka hälften
vackert gul, en del med röd och lite grönt. Gul och röd färg
tillsammans blir vackert orange. Med lite kakao får du en fin brun
färg. Forma ägg, kycklingar och frukter. Använd florsocker som "mjäll"
på händerna. Kavla en del med lite nougat emellan och skär bitar. Rulla
två olikfärgade bitar till stänger som snos och skär sedan bitar.
Endel av godiset kan du doppa i smält blockchoklad.
Påskgodis recept på  enkel och lättlagad mat.