Prästostgratinerad falukorv med rostade pinjenötter


Antal portioner 4 Servings

Ingredienser
600 g Falukorv
1 1/2 dl Riven prästost
4 msk Creme fraiche
250 g Bladspenat (går bra med fryt
2 msk Smör
50 g Pinjenötter
2 tsk Matolja
Salt och peppar


Så här gör du:

Sätt ugnen på 250°. Skär korven i 3 cm tjocka skivor och lägg dem på
ett smort ugnsfast fat. Blanda den rivna prästosten med creme
fraichen. Fördela ostblandningen på korvskivorna. Ställ fatet i ugnen
i cirka 10 min. Sätt ugnen på grill och gratinera ytterligare 4-5
minuter tills osten fått fin färg. Fräs den tinade spenaten i 5-6 min
på medelstark värme, salta och peppra. Rosta pinjenötterna i en inte
alltför het panna med olja tills de blivit gyllenbruna, salta.
Servera den gratinerade falukorven med spenaten, de rostade
pinjenötterna och ett gott potatismos.
Prästostgratinerad falukorv med rostade pinjenötter recept på  enkel och lättlagad mat.