Päron Hélène


Antal portioner 6 Servings

Ingredienser
6 Päron, färska; ELLER
12 Päronhalvor, konserverade
PARFAIT
2 Äggula
1/2 dl Florsocker
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Crème Fraiche
1 dl Vispgrädde
CHOKLADSåS
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 dl Kakao
1 dl Socker
1 tsk Snabbkaffepulver
1/2 dl Valnötter, hackade; ELLER
1/2 dl Hasselnötter, hackade
1/2 dl Syltade apelsinskal


Så här gör du:

Parfait: Vispa ihop äggulor, florsocke och vaniljsocer. Rör i Crème
Fraiche. Vispa grädden och rör i den. Häll smeten i en form. Frys i
minst 4 timmar.

Skala och koka de färska päronen i sockerlag tills de blir mjuka. Låt
kallna.

Chokladsås: Blanda grädde, kakao, socker och kaffepulver i en
kastrull. Låt det koka under vispning ca 1 minuter. Rör i nötter och
apelsinskal.

Tag ut parfaiten ur frysen ca 30 minuter före servering. Servera
parfaiten med päronen och såsen.
Päron Hélène recept på  enkel och lättlagad mat.