Äpple- och citrusmarmelad


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
3 Citron
1 kg Äpple; syrliga
1/2 l Vatten
9 dl Socker
Ev fruktpektin; som Certo
-eller Melatin


Så här gör du:

Skölj äpplena och citronerna. Skär citronen i tunna skivor. Lägg dem
i en skål och häll på vattnet. Sätt på lock. Låt stå över natten.

Koka citronskivorna i lite vatten i ca 10 minuter. Kärna ur äpplen
aoch tärna dem fint. Lägg dem tillsammans med citronskivorna i
kastrullen och koka i ca 15 minuter. Blanda ner sockret och koka i
ytterligare 30 minuter eller tills marmeladen tjocknat. Tillsätt
fruktpektin om marmeladen är för lös. Häll upp på väl rengjorda
burkar. Förslut och förvara kallt.
Äpple- och citrusmarmelad recept på  enkel och lättlagad mat.