Äppelsorbet


Antal portioner 4 Pers

Ingredienser
4 Syrliga äpplen
4 msk Strösocker
2 Äggvitor
Snabbglass:
200 g Lättsockr frysta hallon
1 1/2 dl Vispgrädde


Så här gör du:

Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem på ett fat och frys in 3-4 tim.
Mixa de frysta tärningarna med strösockret till mos och frys en stund
igen.
Vispa vitorna till hårt skum och vispa sedan ner det frysta moset i
äggvitorna. Frys tills det är dags att servera.
Kör de frysta hallonen i mixer och häll över ca 1 1/2 dl vispgrädde
medan mixern går.
Skeda upp den mjuka glassen i portionsglas och lägg äppelsorbet över.
Dekorera gärna med citronmeliss eller någon frukt.
Äppelsorbet recept på  enkel och lättlagad mat.