Äppelklyftor med pepparkakssås


Antal portioner 6 Servings

Ingredienser
6 Äpple; ca 750 g
1 msk Vatten
2 msk Sirap
2 msk Smör
1 paket Flagad mandel
SåS
10 Pepparkaka; ca 50 g
2 dl Lätt crème fraiche
1 msk Farinsocker


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta äpplen. Lägg dem i en
ugnssäker form. Droppa över vattnet. Ringla över sirapen. Klicka på
smöret. Strö över mandeln. Grädda dem i ugnen tills de blir mjuka,
10-15 minuter. Krossa pepparkakorna till såsen i en mortel. Blanda
kaksmulor, lätt crème fraiche och socker. Servera såsen till de
avsvalnade äppelklyftorna.
Äppelklyftor med pepparkakssås recept på  enkel och lättlagad mat.