Äppel- och blåbärschutney


Antal portioner 1 Liter

Ingredienser
1 kg Äppel
2 Lök, gul
4 dl Blåbär
1 1/2 msk Ättika, 24%; ev 2 msk
2 dl Vatten
2 dl Socker
1/2 msk Salt
1/2 tsk Kryddpeppar, kross; ev 1 ts
1/2 msk Ingefära, riven; ev. 1 tb
1 Kanelbit


Så här gör du:

1. Skala och kärna ur äpplena, skär i bitar. Skala och hacka löken.

2. Blanda detta med resten av ingredienserna i en tjockbottnad
kastrull.

3. Koka på svag värme 25-30 min. Rör då och då. Låt svalna.

4. Häll upp på brukar och förslut.

Klar att ätas om en vecka.
Äppel- och blåbärschutney recept på  enkel och lättlagad mat.