Potatistårta


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
1 Rund färdigkavlad smördeg;
-ca 32 cm i diameter
1 kg Mjölig potatis; tex King
-Edward
3 Ägg
4 dl Kaffegrädde
1 msk Ljus fransk senap
1 1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 Krm socker
1 dl Ost; riven, lagrad


Så här gör du:

Denna vackra tårta har en mild och fin smak av fransk senap. Bjud den
till nygrillat kött, eller på buffén till kallskuren rostbiff eller
något rökt kött. Potatistårtan är godast att servera nygräddad och
bör inte lagas i förväg. Den går heller inte att frysa.

Sätt ugnen på 200°. Lägg smördegen i en 2-liters form med löstagbara
kanter (till 8 portioner). Tryck fast degen lätt mot kanten. Skala
och skiva potatisen. Vispa samman allt utom potatis och ost i en
skål. Lägg sedan i potatisen och blanda väl. Lyft upp potatisen och
lägg den på smördegen i formen. Häll gräddblandningen över och tryck
samman potatisen lite. Strö över den rivna osten. Grädda på nedersta
falsen i ugnen ca 1 timme tills potatisen är mjuk.

Pris i februari 1996; ca 45 kr för 8 portioner.
Potatistårta recept på  enkel och lättlagad mat.