Potatisbullar med apelsindoft


Antal portioner 28 Bullar

Ingredienser
25 g Jäst
4 1/2 dl Kallt vatten
1/2 dl Solrosolja
2 tsk Salt
2 tsk Socker
3 Potatis; skalade, rårivna
1 dl Grahamsmjöl
2 dl Vetekli
10 dl Vetemjöl; plus
2 dl Vetemjöl; till utbakning,
-ungefär
1 Apelsin; finrivet skal av
Ägg;uppvispat, till pensling
Vallmofrö


Så här gör du:

Dag 1: Blanda söndersmulad jäst, vatten, olja, salt, socker och de
rivna potatisarna i en bunke och rör tills jästen har löst sig. Rör i
grahamsmjöl, kli och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt
jäsa övertäckt över natten, eller ca 10 timmar i rumstemperatur.

Dag 2: Blanda i det finrivna apelsinskalet. Knåda in lite mer mjöl så
att degen blir hanterlig. Dela degen i lagom många bitar och forma
bullar. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med
vallmofrö. Grädda i 250° ugnsvärme i mitten av ugnen i ca 12 minuter
eller tills bullarna har fått en gyllne färg.
Potatisbullar med apelsindoft recept på  enkel och lättlagad mat.