Potatis- och morotskaka


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
1/2 Vitlöksklyfta
1/2 Gul lök; ELLER
1/3 Purjolök
2 Potatis; stor, rå
1/3 Morot
Smör eller olja; till
-stekningen
Örtsalt; ELLER
Italiensk salladskrydda
1/3 tsk Timjan
2 msk Persilja; hackad


Så här gör du:

Skala och finhacka vtlök och lök eller purjolök. Skala och riv
potatis och morot grovt. Stek alla grönsakerna i lite smör eller
olivolja i en stekpanna. Strö över lite örtsalt och söndersmulad
timjan. Lägg på ett lock och stek på medelvärme ca 10 minuter. Vänd
då hela potatiskakan (genom att lägga över den på en tallrik går det
lätt att tippa över den på andra sidan) och stek ungefär lika länge
på andra sidan eller tills potatisen känns mjuk. Strö över
persiljehack.
Potatis- och morotskaka recept på  enkel och lättlagad mat.