Plättar med äppelsmälta och kesellagrädde


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
PLÄTTSMET
2 Ägg
5 dl Lättmjölk
1 1/2 dl Vetemjöl
4 tsk Flytande margarin
1/2 Krm salt
PPELSMÄLTA
6 Äpple
4 tsk Socker; eller farinsocker,
-ev det dubbla
1 msk Vatten; eventuellt
KESELLAGRÄDDE
80 g Kesella gourmet
8 msk Vispad grädde; mellangrädde
Limeskal; eller
Citronskal


Så här gör du:

Vispa ihop ägg, mjöl, salt och lite mjölk till en jämn smet. Tillsätt
resten av mjölken. Låt smeten svälla en stund. Vispa ner margarinet,
spara en liten klick av smörja järnet med innan första omgången ska
gräddas. Grädda tjockare eller tunnare plättar, allt efter eget
tycke. Låt dem svalna.
Tvätta och kärna ur äpplena. Skär dem i ganska stora bitar eller
klyftor. Låt dem sakta smälta på svag värme tillsammans med sockret.
Späd med lite vatten om det behövs.
Blanda kesellan med den vispade grädden. Smaksätt med lite finrivet
lime- eller citronskal. Varva plättarna med kesellagrädde och
äppelsmälta.

VV-info: 1/4 M, 1/2 MF, 1/2 P, 1/4 B, 3/4 F och ca 55-60 BK per
portion
Plättar med äppelsmälta och kesellagrädde recept på  enkel och lättlagad mat.