Pizzalåda


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 Ägg
4 dl Mjölk
1 tsk Salt
3 Tomat; ev något mer
2 dl Ost; riven, ev mer
1 tsk Oregano


Så här gör du:

Tid: ca 20 minuter varav 15 minuter i ugnen.

Den här rätten kallas ibland för fuskpizza, eftersom botten inte är
en deg utan en omelett.

Vispa samman ägg, mjölk och salt, men bara så mycket att smeten
blandas. Smörj små gratängformar lätt, en per portion. Fördela smeten
i dessa. Ställ in dem i ugnen. Om du ställer formarna på en plåt är
det lättare att ställa in och ta ut dem ur ugnen. Grädda lådorna i
225°, ca 10 minuter.
Skiva tomaterna och lägg dem tätt på omeletterna. Strö över ost och
oregano. Ställ in pizzalådorna i ugnen på nytt, ca 5 minuter eller
tills osten har smält. Servera rätten med en sallad på salladskål,
rädisor och gurka.

Tips: Pizzalådorna kan tillagas i mikron. Grädda dem två och två per
omgång, 3-4 minuter på full effekt (max 800 W). Lägg på tomat, ost och
oregano och ställ in på full effekt 1-2 minuter.
Pizzalåda recept på  enkel och lättlagad mat.