Pizzabullar


Antal portioner 12 Portioner

Ingredienser
25 g Jäst
2 1/2 dl Vatten
75 g Kesella
2 msk Olja
300 g Vetemjöl
2 tsk Socker
1 Krm salt
PENSLING
Ägg
FYLLNING
6 tsk Chilisås
90 g Strimlad rökt skinka
50 g Riven ost 28%
2 tsk Pizzakrydda


Så här gör du:

Värm vattnet till 37° och lös upp jästen i det. Rör i Kesella, olja,
salt och socker. Arbeta in mjölet väl (spara lite till utbaket). Låt
jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Kavla ut degen till en stor platta ca
30 x 40 cm. Pensla hela degplattan med ägg, bred på chilisås, fördela
skinkan och osten. Strö på pizzakryddan. Rulla ihop från långsidan,
precis som man gör med en rulltårta. Skär rullen i 12 lika stora
delar. Lägg i pappersformar. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på
225°. Grädda pizzabullarna i ca 8 minuter. Godas lite ljumma. Kan
frysas och värmas, perfect i micron.

VV-info: 1 B, 1/2 MF, 1/2 P, 5 BK per bulle.
Pizzabullar recept på  enkel och lättlagad mat.