Pitabröd


Antal portioner 8 St

Ingredienser
25 g Jäst
3 dl Vatten
1 tsk Salt
1 msk Olja
2 dl Rågsikt
5 dl Vetemjöl special; ev. 6 dl


Så här gör du:

Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet och saltet till 37C. Häll över
jästen och rör tills allt är upplöst. Tillsätt oljan och sedan
rågsikten. Häll i lite vetemjöl i taget och arbeta degen blank och
smidig.

Dela i 8 bitar, forma till bullar och låt jäsa under duk ca 20 min.
Kavla sedan ut till platta kakor, ca 15 cm i diameter.

Jäs under duk cirka 30 min. Vänd kakorna och lägg på pappersklädd
plåt. Strö över lite mjöl.

Grädda mitt i ugnen, 250C, cirka 6-8 min. (Varmluftsugn, 200C, cirka
10 min).

Låt svalna under duk på galler.

NS-kommentar: Mycket lyckat recept. Går utmärkt att frysa, tina gärna
i mikro på låg effekt.
Pitabröd recept på  enkel och lättlagad mat.