Pitabröd med färsfyllning


Antal portioner 6 Pitabröd

Ingredienser
6 Pitabröd; eller annat
-portionsbröd
2 Gul lök
2 msk Smör
300 g Nötfärs
1 1/2 dl Mellangrädde
1 msk Soja
1 Paprika
1 dl Soltorkade tomater i olja;
-hackade
1/2 dl Svarta oliver; hackade
1 Krm grovmalen svartpeppar;
-ev det dubbla
Salt
2 msk Färsk basilika; grovhackad
Sallad; strimlad


Så här gör du:

Finhacka löken. Bryn lök och färs i smör. Häll i grädde och soja. Koka
under omrörning 5-10 minuter. Röran får inte vara för tunn. Skär
paprikan i små tärningar. Bland ner paprika och tomater i färsröran.
Koka ytterligare ett par minuter. Tillsätt oliverna och smaksätt med
peppar, salt och basilika.
Värm pitabröden. Dela dem och lägg i färsröra och sallad (på bilden
har de delat bröden tvärs över, min anm).
Pitabröd med färsfyllning recept på  enkel och lättlagad mat.