Piroger med stark tomatsås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
SMöRDEG
100 g Vetemjöl
100 g Margarin
1/4 tsk Ättiksprit
3 msk Vatten
FYLLNING
1 msk Finhackad lök
5 Hackade ansjovisfiléer
1 Hackat hårdkokt ägg
1 Finhackad ättiksgurka
2 msk Tomatpuré
STARK TOMATSåS
2 msk Finhackad gul lök
1 Finstrimlad purjolök
2 msk Matolja
1 Liten burk tomatpuré (1/8)
2 dl Varmt vatten
2 dl Riven ost
Salt och paprikapulver
Peppar


Så här gör du:

Smördeg: Lägg mjölet på bakbordet och "toppa" i matfettet. Tillsätt
vätskan. Arbeta samman degen och låt den stå kallt en stund. Kavla
sedan ut degen i en kvadrat och vik den som en servett. Kavla och ta
ut runda kakor med c:a 5 cm i diameter.

Piroger: Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick
av massan på halva antalet kakor. Täck med de resterande. Tryck med
gaffel samman kanterna så att fyllningen inte kommer ut. Pensla
pirogerna med uppvispat ägg. Grädda dem i 250 grader i c:a 10 minuter
eller tills de fått vacker färg. Severa dem med tomatsåsen.

Tomatsås: Fräs den finhackade gula löken i olja. Tillsätt de övriga
ingredienserna utom osten. Låt sjuda i några minuter. Blanda sist ner
den rivna osten. Krydda.
Piroger med stark tomatsås recept på  enkel och lättlagad mat.