Piggsvinstårta


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
50 g Smör
2 Ägg
2 dl Socker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 Citron; rivet skal av
1 dl Mjölk
GLASERING
150 g Blockchoklad; gärna knappar
100 g Mandel; skållad och skalad


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form med rundad botten
och 'vågor' i botten, eller en helt vanlig avlång kakform.

Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker till en ljus
och porös smet. Blanda mjöl, bakpulver och riven citronskal och rör
ner blandningen i äggsmeten. Häll i matfettet och mjölken och rör
till en slät smet. Häll i formen. Grädda på galler i ugnens nedre del
ca 35 minuter eller tills den känns fast. Ta ut och låt kakan vila i
formen en stund innan den stjälps upp.

Smält blockchokladen. Om man tar Fazers nya chokladknappar så kan de
smältas direkt i sin påse i mikrovågsugn - utan kladd och grynig
choklad. En praktisk nyhet (det går bra att smälta vanlig
blockchoklad i mikron också, min anm.). Dra över kakan med smält
choklad, halvera mandlarna och stick in mandelpiggar över hela tårtan
och låt stå tills chokladen har stelnat.
Piggsvinstårta recept på  enkel och lättlagad mat.